Rhinathiol®

Sanofi Belgium
Av. Leonardo Da Vinci 19
1831 Diegem
e-mail: info.belgium@sanofi.com

In geval van een vermoeden van bijwerkingen, adviseren wij om uw arts of apotheker te contacteren.

Close

KEELPIJN

Oro Rhinathiol®

Keelpijn

Zuigtabletten

Een zuigtablet Oro Rhinathiol pakt de symptomen plaatselijk aan en verlicht keelpijn en bepaalde mondholteaandoeningen.

Oro Rhinathiol (dequaliniumchloride 0,25mg & lidocaïnehydrochloride 1mg/tablet) is een combinatie van een antisepticum en een plaatselijk verdovingsmiddel die gebruikt wordt bij mondholte- of keelaandoeningen.

Het antisepticum bestrijdt de infectie en het verdovingsmiddel verlicht de pijnlijke symptomen verbonden aan de ontsteking.

Oro Rhinathiol is aangewezen bij ontstekingen of aandoeningen van de mondholte of de keel, bijvoorbeeld angina, amandelontstekingen en aften.

Enkele adviezen: Wat te doen bij aften?

De oorzaak vermijden! Sommige voedingsproducten zoals gruyèrekaas, noten, amandelen, zure vruchten, chocolade, gedroogde vruchten, vleeswaren, pikante gerechten … bevorderen het ontstaan van aften. U kunt deze producten het best vermijden.

Wanneer een arts raadplegen voor keelpijn?

Vermijd ook vaste of te droge voedingsproducten, zij kunnen immers de irritatie versterken. Geef de voorkeur aan dranken (warme of koude, naargelang uw ervaring) of vloeibare of halfvloeibare voedingsproducten zoals soepen, yoghurt, compotes...

Hoeveel mag je u nemen?

Oro Rhinathiol Dequalin zuigtabletten. Geneesmiddel op basis van dequaliniumchloride & lidocaïnechloorhydraat. Lees voor een goed gebruik aandachtig de bijsluiter en vraag raad aan uw apotheker. Gebruik maximum 3 tot 4 dagen. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 6 jaar.

De bijsluiter lezen